Stockholm – Sept. 2014

Som jag minns det.

Kenneth skrev till mig och berättade att dotra hans, Johanna med familj, skulle resa bort. Jag svarade omgående att vi, Kenneth och jag, kunde erbjuda oss att – helt utan betalning – bo i deras lägenhet i Stockholm, och sköta bevattningen av deras blommor. Generöst va? Och så blev det beslutat.

Stockholm

Till vår (Kenneth och min) fördel visade det sig att Johanna bara hade två blommor att vattna. De stod dessutom ute och det var höst, så skötseln av dessa växter avklarades innan frukost. Och då i bara pyjamas. Därefter hade vi hela dagarna på oss att göra så mycket annat.

Vad vi gjorde har jag inte så många minnen av, men det var i alla fall under de här dagarna som jag för första gången i mitt liv besökte Kungliga biblioteket. Och det var inte en dag för tidigt.

   Stockholm CurtStockholm Kenneth
Två "grabbar" i fullt arbete med projektet "Tillbakablick". Jag blickar ut efter Bergöös och Kenneth ut i luften efter sin barndom. Och vi undrar båda: "Var tar tiden vägen? Samlas den upp någonstans?"  Det skulle väl vara på Kungliga biblioteket då!.


Kenneth i Hannas kök.