Gubbträff 2012 Testa

1 oktober, måndag
Kenneth kom med tåg vid 13.00-tiden. Bert och jag hämtade upp honom vid centralstationen i Örebro. Ingenting var planerat, men jag körde en tur till I3, där jag bodde som barn. Vi var också nere i Rynninge, där min barndoms skola låg. Och så fikade vi på fiket, ”Tre ?”, där Bert och jag ca. 45 år tidigare brukade sitta och tippa 1x2 på fotbollstips. På kvällen tittade vi på gamla dia-bilder i min Diabildsprojektor.
Utan att vi planerat, så blev det en nostalgidag – vilket senare blivit tema för de flesta av våra gubbträffar. Där skapades en tradition.

2 oktober, tisdag
Vi åkte till Högsjö, där Bert berättade om sin barndoms- och ungdomstid: om fabriken, tjejer och en nedgrävd Fiat.
Därefter var vi till Brevens och upp till Erikslund där vi fikade och språkade med William. Vi var också till Bystakvarn där vi träffade ”fiskarn” bl.a. Det var där min familj hade båten låg förr i tiden och det var där jag brukade meta och hissa över båten från Sottern till Botaren.

3 oktober, onsdag
Vi var i Örebro. Vandrade i Stadsparken, Wadköping där vi åt. Vi var nog en tur till Rynningeviken ochså innan vi lämnade Kenneth vid stationen för hemresa till Bua.

Vi bodde således i Testa i två nätter bara, men hann ändå med en hel del.


Bilder:
Projektorn, i Erikslund och vid Bystakvarn

gubbs_2012