Curt i Bua 2019

Bua 2019

Måndag 10 juni

Måndagen den 10 juni var det dags för en ”Curtvecka” i Bua 2019. Först mötte Kennet upp vid Varbergs station. Så var det en lunch i Varberg och därefter styrde vi kosan till Breared för lite inhandling. Ja, det blev lite vin, men också lite mat. Eftermiddagen, och kvällen, ägnades sedan åt prat och slappande.

Bua 2019

Curt vid Ugglarp

Bua 2019

Kennet vid Ugglarp

Tisdag

Tisdagen var den stora utflyktsdagen. Med kaffe, äggmackor och mackor med stekt falukorv anträddes resan mot Halmstad, över Falkenberg. Vi undvek motorvägen och njöt av vädret och naturen. Vi gjorde en avstickare till Morups kyrka, mest för att återkalla minnet av vår vistelse där 2014.
Från Falkenberg tog vi kustvägen till Halmstad. Vi passerade bland annat Ugglarp, Steninge, Haverdal och Gullbrandstorp och Mjellbys konstmuseum (som vi besökte 2016). En fantastsikt vacker vägsträcka.
Förmiddagens fika intogs på Ugglarps strand. En lite lustig upplevelse var mängden av snäckskal på stranden.

mellbyMjellbys konstmuseum där vi var 2016MorupMorups kyrka där vi var uppe i tornet 2014

Lunch

Lunchen intogs på Gröna Hästen i Laholm. Ja, det blev en liten tur till Laholm också. Vi hann också med ett besök på Teckningsmuseet, där vi såg en utställning med verk av Martin Mander Ander. Han är bland annat verksam som illustratör.

På kvällen såg vi damernas match mot Chile, och tänka sig Sverige vann. Ja, det var väl väntat. Som vanligt hade vi en hel del att prata om, så är det alltid när Curt och Kennet träffas.

Curt Bua

Ugglarps strand

Bua 2019

Curt letar motiv bland blommorna

Bua

Snäckor på stranden

Bua 2019

Fika på stranden

Kennet på väg mot gröna Hästen med teckningsmuseet bakom sig.

Bua 2019

Ugglarps strand, stenar i vattnet

curt i Bua

Blommorna

curt bua

Snäckstranden

Bua 2019

Kennet på snäckstranden

Bua 2019

Det blev, trots ombackning, tomt på faten

Onsdag

På onsdagen blev det en liten tur till Varberg med besök på Naturrum.

Lunchen (stor salladsbuffé och högrevsstek med sky och bea) intogs på Restaurang Parasollen på Getterön, som ligger vid ”Femtevik”. Getterön är indelad ”bad”vikar.

Grind

En grind någonstans på Getterön

Besök på Naturrum.

Kennet vid Naturrum

Restaurang Parasollen

Torsdag

Torsdagen gick i lugnets tecken. Lunchen bestod av sill och potatis.

Och framåt eftermiddagen var det dags för Curt att bege sig hemåt. Avresa från Veddige.

Det blev en lite spännande resa. Tåget från Veddige stannade plötsligt mitt ute i naturen. Motorn tystnade. Takbelysningen slocknade. Och efter en stund meddela lokföraren att "vi" hade tekniska problem. Eftersom det var byte i Herrljunga och endast en kvart mellan tågen, så var det läge att kolla när nästa tåg avgick mot Hallsberg. Nu löste det sig. Visserligen var vi 25 minuter sena, men SJ var vänliga att stå kvar i Herrljunga i 10 minuter och vänta in oss.
– Tack SJ för det.

bua

Sill och potatis

Packad

Curt

Curt vid stationen i Veddige i väntan på tåg mot Herrljunga för byte vidare mot Hallsberg.