Curt i Bua 2018

Curts besök i Bua 2018 – 18-21 juni

Måndag 18 juni

Curt kom vid lunchtid på måndagen den 18:e. Vi startade med lunch på ett av stadens lunchställen.
Sedan bar det av till Bua för att ha en lugn eftermiddag och kväll med lite vin och tilltugg.

Tisdag 19 juni

Tidig förmiddag begav vi oss av för en biltur i en del av Halland. Färden gick via Rolfstorp, Ullared till Gällared. Från Gällared till Askome och därefter till Vessigebro. Mellan Gällared och Askome följer ”vägen Ätrans vatten och vidare genom ett lantligt landskap”. Vägsträckan kallas Hallands vackraste vägsträcka. Vi hade lite otur med vädret för det blåste väldigt, så det blev inte så många fotostopp som man skulle önskat. När vi sedermera kom till Vessigebro stannade vi och fikade. Detta gjorde vi i upplevelseparken ”Gurkbänken” som bestod av konst (statyer), lekparker, boulebanor, träningsredskap och en scen. Väldigt fin och stor park.
När vi hade druckit kaffe och ätit de medhavda smörgåsarna bar det av till Falkenberg, med en liten avstickare till Skrea strand (blev inget bad).
Dagen avslutades med ett besök på Morups tånge, som är ett naturreservat ”typiskt för ett Halländskt kulturlandskap där det ”vilda, salta havet och de gräs- och sandbeklädda betesmarkerna” möts. Här finns också den 28 meter höga Morups Tånge fyr som stått på samma plats sedan 1840-talet.
Efter en lång och innehållsrik dag var det så dags att fara tillbaka till utgångsläget, Bua. På kvällen lite mat från den lokala krogen, Marinabaren.

Bua 2018Vy över ÄtranbuaKennet och hans bil vid Ätran
VissigebroFika i VissigebromorupMorups TångemorupMorups Tånge

Bua 2018 2Vid ÄtranbuaÄtranbuaMorups TångeMorupsMorups Tånge fyrmorupMorups Tånge fyr

Onsdag 20 juni

Dagen ägnades åt besök på Varbergs Museum, där vi studerade Bockstensmannen och botaniserade i Hallands historia ”från inlandsis till badparadis. Så blev det lite konst också.
Lunch intogs på en av stadens restauranger. Kvällen ägnades åt prat, prat, prat, och några glas vin.

buaRis med fyra små rätter

varbergPå väg till museet i Varbergs fästning

Torsdag 21 juni

Förmiddagen, som var lugn, ägnades åt packning inför avfärden till Örebro och Lundsfjärden.
Vi hämtade kräftor hos den lokala fiskaren. Jag skulle ha med mig kräftor för lite kräftskiva på kvällen och Curt tänkte överraska Inga med ett kilo kräftor till kvällen.
Vid elvatiden startade vi färden norrut. Först till Kungsbacka för att hämta Monica och sedan vidare mot Testa. Monica och jag fortsatte sedan till Lundsfjärden.

hemBlombacka mellan Vara och SkarahemSå åkte vi vidare mot Testa

Kaffepaus i BlombackatestaSå var Curt hemma i Testa igen